Vuodatuksen käyttöehtoja päivitettiin mielestäni fiksuun suuntaan. Lainaus Tiedotusblogista:

--

Vuodatus.net -palvelun käyttöehtoja on nyt tarkennettu ottamaan huomioon myös kaupalliseeen tarkoitukseen tehdyt blogit tai blogit joissa harjoitetaan kaupallista toimintaa (kuten tuotteiden myyntiä):

"Blogien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin on sallittu, mutta tällöin blogissa tulee näkyä voimassaoleva, ennakkoperintärekisteriin kirjattu Y-tunnus jolla liiketoimintaa harjoitetaan. Tämä siis tarkoittaa että jos myyt blogisi välityksellä tuotteita (poislukien käytetyt kodin tavarasi, nk. kirpputorimyynti), tulee sinulla olla rekisteröity toiminimi."

Tämä siis tarkoittaa sitä, että jos myyt tuotteita blogissasi, oli kyse sitten jälleenmyynnistä tai oman tuotteesi myynnistä, tulee blogissa olla näkyvillä voimassaoleva Y-tunnus joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Tämä EI kuitenkaan koske käytettyjen kodintavaroiden myyntiä blogeissa, sillä nämä eivät ole verotuksen alaisia.

Muutos tulee koskemaan kaikki blogeja, joten jos myyt tuotteita blogissasi, tarkistathan että blogisi on sääntöjen mukainen 17.10.2009 mennessä , eli siirtymäaika uusiin käyttöehtoihin on 30 vuorokautta. Tämän jälkeen blogit jossa tavataan kaupallista toimintaa eikä niissä ole Y-tunnusta saavat ensin asiasta huomautuksen sähköpostitse, ja jos tämänkään jälkeen asiaa ei korjata, blogi suljetaan.

Jos sinulla ei ole vielä Y-tunnusta, ja tahdot jatkaa blogin käyttöä kaupalliseen toimintaan, löydät tarvittavat lomakkeet elinkeinoharjoittajaksi rekisteröitymiseen YTJ:n verkkosivuilta: http://www.ytj.fi/palvelut/y-lomakkeet/perustamisilmoituslomakkeet

Lisätietoa tarvittaessa: [email protected]

--

Eli bloggaavan yrityksen on identifioitava itsensä käyttämällä Y-tunnusta. Reilu peli, sanon minä. Käytännön soisi yleistyvän kaikkialla missä yritykset hyödyntävät sosiaalisen median työvälineitä oman domaininsa ulkopuoelella.

Käyttöehtoihin voi tutustua vähän mutkan kautta rekisteröinti-sivulta löytyvästä linkistä. (Löytyisikö suoraa linkkiä? Ping Tuomas)

Edit: Suora linkki käyttöehtoihin