Olen ollut katkera pikakameravalmistaja Polaroidin taannoisesta päätöksestä lopettaa Polaroid-filmien valmistus. Mahdollisuus luoda paperikuvia nopeasti ja missä vain oli äärimmäisen hieno ominaisuus, jonka avulla pystyi luomaan nopeasti onnittelukortteja ja jättämään kyläpaikkaan muistoja.

Innostuinkin siis yhtiön hiljattain julkaisemasta PoGo-tulostimesta, joka mahdollistaa 50x76.2mm -kokoisten valokuvien mobiilitulostamisen suoraan kännykästä (bluetooth) tai digikamerasta (USB).

1634945.jpg
Kuva: Polaroid

Polaroid-fiilistä syö hieman, ettei kuviin tule reunuksia, joihin kirjoittaa terveisiä, mutta noin yleensä reunuksettomuus lienee käytännöllisempää. Ja mikä parasta, kuvat toimivat myös tarroina!

Tulostuksessa käytetään Zink-tekniikkaa, joka tuo mieleeni sublimaatio-tulostimet – mustepatruunoita ei siis tarvita, vaan kuvapaperi sisältää itsessään väriainekset. Kuva on välittömästi kuiva ja sietää kosteutta. Yhden kuvan hinta liikkuu 35 (jenkki)sentin tienoilla, eurohinnat lienevät luonnollisesti kalliimpia. Laitteen itsensä hinta tulee jenkeissä olemaan 149 dollaria.

Laitteen akku on ladattava ja kestää n. 15 tulostusta.

Laitetta demottiin tämän vuoden CES-messuilta, oheisesta videosta saa mielikuvaa tulostusnopeudesta ja kuvan koosta.Videon perusteella kännykästä tulostamisen pitäisi onnistua ihan vain lähettämällä kuva bluetoothin yli laitteelle – Polaroidin sivuilla oleva yhteensopivuustarkistus kun on aavistuksen sekava johtuen jenkkien operaattorivetoisuudesta.

Ohessa vielä Sizeasy-palvelulla tehty vertailu PoGon ja Nokia N95:n mitoista, linkkiä seuraamalla jokainen voi syöttää oman kameransa mitat ja pohtia tulostimen mobiiliutta:

1634974.jpg