Kuten edellä mainitsin, niin N95:een on tarjolla tuore ohjelmistopäivitys, joka tuo korjauksia ja parannuksia laitteen toimintaan. Kirjaan tähän ylös oman päivitysprosessini - toivottavasti siitä on jollekulle apua, pätevämpien lukijoiden kommentit ovat tervetulleita.

Koska ohjelmistopäivitys nollaa puhelimen kokonaan - kaikki itse asennettu, luotu tai asetettu katoaa - niin päivitys kannattaa tehdä heti tuoreeltaan. Toki sen voi tehdä myöhemminkin ja säilyttää tiedot varmuuskoipioimalla, mutta näin päästään vauhtiin vähemmällä vaivalla.

Laitteessa oleva firmwarehan tarkistettiin näppäilemällä: *#0000# ja tieto nokialaisten tuoreimmista softista löytyy täältä ja sitten tarvitaan Nokia Software Updater-softa (Windows) - erillistä PC Suitea ei itse päivitysprosessiin periaatteessa tarvita.

573001.jpg

Päivitys vaatii puhelimeen toimivan SIM-kortin, mikä melkein keskeytti oman asennukseni, sillä kytky-SIM on vielä tuloillaan... mutta erittäin iloisena yllätyksenä huomasin, että edellisen operaattorin kortti toimii ongelmitta.

Saunalahden kytkypakettina myymä N95 siis ei ole ainakaan minun tapauksessani lukittu. Aplodit ja kiitokset reilusta meiningistä siihen suuntaan :)

Päivityssofta muistuttaa, että kaikki puhelimessa olevat tiedot poistetaan. Softa neuvoo kuinka varmuuskopion voi ottaa joko muistikortille tai PC Suitella.

573031.jpg

Jälkimmäiseen huomautukseen kannattaa myös suhtautua vakavuudella, puhelin kannattaa pitää verkkovirrassa, sillä päivityspaketti on yli 100 megainen, joten hitaammilla yhteyksillä sen latautumista voi joutua odottelemaan pitkänkin aikaa.

Muutoin päivitysprosessi on suhteellisen nopea. Itselläni ei ole juurikaan vertailupohjaa uuden ja edellisen firmaware välillä, mutta laitetta pidempään käyttäneiden mukaan ero on selvä, joten tätä päivitystä ei kannata jättää väliin.

***

Postaussarjassa seurataan Nokia N95 -puhelimen käyttöönottoa ja virittelyä.