Britannian musiikki-, elokuva- ja pelimyyjiä edustava ERA pyrkii selkeyttämään digitaalisen musiikin myyntiä esittelemillään mp3-logoilla:

Logon ideana on selventää kuluttajalle, että tiedosto soi kaikissa mp3-soittimissa, eikä se sisällä toiston estäviä DRM-suojauksia. Kyseessä ei siis ole mikään uusi tiedostostandardi, vaan tapa kertoa, että tiedosto toimii suunnilleen laitteella kuin laitteella, eikä sen käyttöä ole keinotekoisesti rajoitettu.

Eli toisin kuin harhauttavasti nimetyt kuluttajan kiusat, kuten Microsoftin Plays for Sure ("soi varmasti") ja Applen Fair Play ("reilu peli", "reilua soittoa"), ERA:n lanseeraama merkki on oikeasti viite siitä, että tuote soi varmasti ja tuote on kuluttajan kannalta reilu.

Harmillista tässä on vain se, että merkin käyttöä lanseerataan lähinnän Britanniaan. Toivotaan kuitenkin, että tässä on aineksia laajemmaksikin trendiksi, jotta kuluttajat osaisivat ostaa digitaalisia sisältöjä, jotka varmasti toimivat heidän laitteillaan nyt ja tulevaisuudessa ilman riskiä siitä, että ostettu musiikki muuttuu käyttökelvottomaksi jos kuluttaja vaihtaa laitteistoaan.

(via DigiToday)