Harkitsin aiemmin Hesarin tai Keskarin paperiversiosta luopumista ja digilehden tilaajaksi siirtymistä. Homma kuitenkin jäi lehtien mittasuhteiden ja taiton ollessa hankalia suuremmaltakin näytöltä luettaviksi, eikä se käyttöliittymäkään miltään parhaalta tuntunut.

Digilehdet palasivat tänään taas mieleeni kun Presso ei tippunutkaan tänään postiluukusta ties kuinka monennen ttarjousjakson päättyä. Avasin Presson verkkosivut ja kappas kummaa, tuoreimmat numerothan löytyvät verkosta ihan ilmaiseksi. Perhana kun olisi aikaisemmin hoksannut, tähän asti olen maksanut rahaa siitä, että saan lehteni Jyväskylään kaksi päivää varsinaista ilmestymispäivää jälessä (Presso jaetaan lauantaina vain Uudellamaalla).

DigiPresson käyttöliittymä on sama kuin Hesarilla, mutta tuntuma on huomattavasti parempi. Kiitos Presson tabloidkoon ja suhteellisen matalan taiton, valtaosa lehden jutuista oli luettavissa myös 12-tuumaisen iBookin 1024x768 -näytöltä ilman turhaa edestakaista selailua.

***

Vilkaiskaapa muuten tuoreimman Presson sivulta A21 kuvanäytteet Harri Nykäsen toimittamasta Rikoksen kuvat: Helsingin poliisin arkistokuvia 1910-1960 -kirjasta.