Edit: Mallinumeroksi tulikin Nokia N800, lue lisää

Hiplasin aiemmin Nokian Linux-pohjaista 770-mallia ja luottokortti on poltellut taskussani siitä asti. Tilaus ei ole kuitenkaan vielä lähtenyt, sillä olen kuumeisesti seuraillut huhuja parannellusta 870-mallista. Tähänastiset tiedot ovat olleet aika epämääräisiä, mutta nyt Engadget osaa kertoa vähän enemmän:
  • Sisäinen muisti kasvaa 180 megaan + kaksi muistikorttipaikkaa, kannen alla oleva SD ja lennossa vaihdettava RS-MMC (nerokasta!)
  • Käänneltävä webkamera ja seisontatuki (mutta ei Skypeä... vielä?)
  • Muovisen näyttösuojan sijaan irallinen nahkakotelo (yök..)
  • Käyttis sama 2006 OS kuin 770-mallissa (samasoftaisuus on kai plussaa?)
  • Kosketusnäytön resoluutio ja koko ilmeisesti sama?
Ohessa nettiin vuotanut 870-kuva, vasemmassa yläkulmassa oleva tumma mötkö on se webkamera. Alempana itse ottamani kuva 770-mallista.

279620.jpg

261416.jpg

Vertailussa silmääni pistää 870-mallin leveämpi oikea reunus. Se saattaa olla käyttöergonomian kannalta erittäin näppärä juttu, sillä jälkikäteen ajatelleen itseäni 770-mallissa eniten häiritsi kirjoittavan käden olematon kontakti laitteeseen. Tämä tuen puute ilmeni ainakin itselläni turhana lihasjännityksenä.

Odottavaisin mielin. Virallinen esittely löytynee täältä, jahka Nokia sellaisen julkaisee. Sitä odotellessa lisäkuvia Engadgetissa.