Aivan kuten toimittajat tekevät kotiläksynsä ennen tärkeää haastattelua, valmistautuvat myös haastateltavat yleensä huolella koitokseen. Mitä merkittävämpi media ja mitä suurempi firma, sitä varmemmin molemmissa leireissä pohditaan teemoja, kysymyksiä ja vastauksia, sekä spekuloidaan vastapuolen motiiveja ja kaivellaan tietoa siitä millainen tyyppi on vastassa. Asetelma ei sinällään liene mitenkään ihmeellinen, mutta ulkopuoliset pääsevät valmentautumista harvoin todistamaan.

Eipä siis ihme, että Microsoftin Wiredin Fred Vogelsteinista laatima muistio on herättänyt laajaa kiinnostusta. Muistio päätyi nettiin kun Mircosoftin edustaja lähtetti muistion vahingossa toimittajalle itselleen.

Vaikkakin lipsautus on hieman nolo, ei muistiossa sinänsä ole oikeastaan mitään skandaalinkäryistä. Mielenkiintoista luettavaa se on joka tapauksessa. Sain siitä itse asiassa enemmän irti kuin varsinaisesta jutusta, jonka lopussa Vogelstein yrittää näpäyttää:

"The irony is thick. While working with me on a story about its newfound openness, Microsoft and its PR agency were furiously scurrying behind the scenes to control the message."

Huokaus. Vastakkainasettelun aika ei taida olla koskaan ohi.

***

Rasittavaa muuten, että Wired julkaisee juttujaan netissä jo ennen kuin lehti kolahtaa luukusta. Printtiversiota on vain niin paljon mukavampi lukea, mutta aina kun ei millään malta odottaa... etenkään kun puoli blogosfääriä jo suhisee asiasta. (via)