Movie-tv.fi on uusi suomalainen elokuvien verkkovuokraamo, joka aikaisemmista yrittäjistä poiketen tarjoaa videoita flash-pohjaisena striiminä, eli asiakkaan käyttöjärjestelmän ja selaimen merkillä ja mallilla ei ole juurikaan merkitystä.

Videokatalogi näyttäisi starttivaiheessa olevan hieman vanhempaa ja marginaalisempaa, nimekkäistä teoksista tuorein lienee viimeisin Rambo. Harmillisesti lasten elokuvien ja piirrettyjen määrä on vielä vähäinen - hyvin varustettu verkkovuokraamo kun olisi varmaan kovaa valuuttaa lapsiperheiden keskuudessa. Iso plussa palvelu tarjoamasta RSS-syötteestä, jonka avulla asiakas voi seurata haluamallaan tavalla uusien elokuvien julkaisua.

Striimi on optimoitavissa 1, 4 ja 7 megabitin nopeuksille, hitaammillakin voi katsoa laadukkaampaa kun vain malttaa puskuroida videota tarpeeksi muistiin. Kuvan resoluutio lienee dvd-tasoa, eli tarkemmilla näytöillä skaalaus täysruutuun on vähän kökköä, mutta valikoissa vilahtelee myös teräväpiirto-optio, joten laadukkaampaakin tavaraa on tulossa. Kehitysehdotuksena voisin ehdottaa, että videon pompauttaminen omaan ikkunaansa lisäisi käytettävyyttä.

Tekstitysvaihtoehtoina näyttäisi useimpien julkaisujen kohdalla olevan suomi ja ruotsi. Tekstityksen saa halutessaan myös pois. Striimauksen bitratea ja tekstitystä voi vaihtaa myös lennosta, mutta se palauttaa elokuvan alkuun ja nollaa puskuroinnin.

Hinnoittelu on aavistuksen suolainen 6 euroa per elokuva - lienee asiakkaan makukysymys onko säästyneet matkakulut/ajat parin lisäeuron arvoisia. Maksu tapahtuu pankkitunnareilla tai tekstarilla, muitakin optioita näyttäisi olevan tulossa.

Kun leffa lähtee pyörimään, niin sivu ilmoittaa kyseisen elokuvan tilausnumeron, joka kannattaa ottaa talteen mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomista varten.

Tarjolla on ilmainen dokkari, jolla voi testata järjestelmän toimintaa.

(via Sektori)

Lisäys: Palvelun takana olevaa Jorma Palkeista haastatellaan Digitodayssa.