Second Life ei ole vielä oikein kolahtanut minulle. Suurin kompastuskivi itselleni on ollut järkevän tekemisen puute ja kommunikaation kömpelyys.

Second Life ei ole peli, joten en ole keksinyt siellä pyörimiselle muuta pointtia kuin sosiaalinen vuorovaikutus, eli kyseessä on eräänlainen aikuisten HabboHotel. Harmillisesti hahmojen välinen viestintä on vain tehty rasittavan hankalaksi, sillä joudun käyttämään käsiäni (näppäimistö/hiiri) paitsi liikkumiseen myös kommunikoimiseen - viestintä keskeyttää siis toiminnan.

Siksipä olenkin tiiraillut mielenkiinnolla ohjelman tuoretta betaa, joka mahdollistaa viestinnän äänipohjaisena. Erityisen kiinnostunut mahdollisuudesta tuottaa erilaisia eleitä ja ilmeitä pelkästään puheääntä muuttamalla. Eli esimerkiksi nauraminen saa avatarin hytkymään tai kireä ääni kurtistaa sen kulmat ja vetää suun peruslukemille.

Automatisoidun non-verbaliikan lisääminen hahmojen toimintoihin on erittäin hieno idea, mutta toteutusta en osaa vielä arvioida, sillä Second Life (olipa kyseessä beta tai ns. vakaa versio), ei suostu pyörimään ilman jumiutumista sen puoleen Windows- kuin OS X-koneellani :(