Google Reader on aivan huippu. Olen lähestulkoon yhtä koukussa kuin Robert Scoble, joka hehkuttaa sitä joka toisessa postauksessaan.

Google Reader on web-sovellutus, eli se ei ole sidoksissa käyttäämääni koneeseen. Pysyn hyvin kärryllä siitä mitkä blogit ovat päivittäneet ja mitkä jutut olen jo lukenut tai mitkä jutut olen merkinnyt suosikeikseni olinpa sitten jollain kotikoneistani tai sitten jollain satunnaisella yliopiston koneella. Onhan näitä muitakin, Bloglines ja vastaavat, mutta Google "tekee sen paremmin".

Google Reader on yllättävän kevyt, valtaosa kokeilemistani koneelle asennettavista lukijoista ovat olleet huomattavasti raskaampia käyttää. Hiirikammoisena pidän myös siitä, että selainpohjaisuudesta huolimatta lukijaa voi käskyttää pikanäppäimillä.

RSS-feedit voi lajittella teemojen mukaisiin kansioihin ja lukemattomat merkinnät voi sulauttaa yhdeksi listaksi. Merkintöjä voi myös jakaa näppärästi eteenpäin, eli niistä voi tehdä oman julkisen RSS-virtansa. Yritin laittaa omaani näkymään tuossa Vuodatuksen sivupalkissa, mutta jostain syystä en vielä onnistunut.

Google Readerin ulkoasua ei pysty juurikaan muokkaamaan, mutta en ole kokenut siihen tarvettakaan, luettavuudeltaan ja käytettävyydeltään se hakkaa monet kilpailijansa 6-0.

Edit: typo