Tämän viikon Valokuvatorstain haaste on jokseenkin läheinen, sillä ehdotin sitä itse. Eli ideana on, että Valokuvatorstain ylläpito asettaa esille kuvan, ja osallistujat voivat lähteä analysoimaan, assosioimaan, tai jatkojalostamaan sitä oman kuvan kautta.

Pohjalla on siis tämä HML:n ottama valokuva:

1047040.jpg
©HML (klikkaa nähdäksesi kuva suurempana)


Kuva tuntui aluksi vaikelta monellakin tapaa. Pimeän metsäpolun ja valon kontrasti toi välittömästi mieleen kitch-maalaukset lapsista ja suojelusenkeleistä. Keskiviikon kouluampuminen uhreineen olivat jo muutenkin mielenpäällä, joten eipä ihme, että kuvasta saa voimakkaita valoa tunnelin päässä -fiiliksiä. En tiedä oliko kuva valittu jo ennen turmia, eipä sillä onko sillä merkitystäkään.

Pidin siis kuvan kontrastista ja kuvaa viistosti leikkaavasta polusta. Päätin heti, että haluan toistaa omassa kuvassani asetelmaa, jossa jokin linja leikkaa kuvan ja tummuuden keskellä on pistemäinen vaalea kohde tai valonlähde. Leikkaava linja voisi olla jotain muuta kuin polku tai tie, mutta toisaalta tie voisi toimiakin.

Vaikka ensi reaktioni oli, että välttelen viittauksia edellispäivän uutiseen, mutta koska tavoitteena oli assosiointi päätin antaa itselleni luvan. Kuvauspaikaksi mieleeni juolahtikin lähistöllä oleva vanha kivääritehtaan alue, jonka väkivaltainen nimistö kuulosti karkealla tavalla sopivalta.

Alue viehätti myös huolitellun valaistuksensa puolesta. Öinen kaupunki on kaunista kuvattavaa, mielestäni ehkä paljon kauniimpaa kuin luonto. Tämä näkemys johtuu ehkä siitä, etten osaa kuvata luontoa mielenkiintoisella tavalla. Haasteen starttikuva pehmeine muotoineen oli varsin hieno, mutta itse suosin kaupungin kylmiä pintoja ja selkeitä linjoja.

Päätin jättää "oikean" kameran kotiin ja tulla toimeen kännykkäkameralla, sillä että pimeän tuoma rosoinen jälki sopisi jotenkin paremmin mielikuvaani.

Hetken alueella kierreltyäni löysin etsimäni ja päätin yrittää ottaa koko reissulla vain yhden ainoan kuvan:

Valokuvatorstai: Haaste 67


Katulampun varsi ja valo antoivat sopivat elementit alkuperäisen kuvan muodon jäljittelyyn. Ensin epäröin katukyltin sisällyttämistä kuvaan liian alleviivaana, mutta toisaalta "Asekatu"-tekstin viittaukset väkivaltaan ja tiehen olivat juuri mielleyhtymieni mukaisia.


***

Poiminnat muiden kuvista:
  • Benrope - b. ei petä koskaan, alkuperäinen kuva toistuu kauniisti urbaanissa ympäristössä
  • Napostelija - tässä on juuri sitä tunnelmaa, jota en koskaan saa omiin metsäkuviini
  • Ville.fi - Ville on rohkeasti lähtenyt muokkaamaan alkuperäistä kuvaa tuomalla siihen omia elementtejään
Etsi omat suosikkisi

***

Aiemmat osallistumiseni haasteisiin: 53, 50, 39, 36, 35, 34, 33, 32, 31, 30, 29, 28, 26, 25, 24, 23, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 12