Tuotemerkkisotkuista huolimatta Apple julkaisi ennakkoon kohutun puhelimensa tiistaina nimenomaan iPhone-nimellä.

Ja kuten virallisilta sivuilta voi nähdä, niin aikamoinen vehje on kyseessä: Se on älypuhelin, se on video-iPod, se on surffilauta ja Mac-integraatio on varmasti jumalainen.
  • 3,5 tuumaminen laajakuva multi-touch kosketusnäyttö 320x480px, erillisiä näppäimiä ei ole
  • Kovalevy 4 tai 8 Gt
  • GSM/EDGE, WLAN b/g, Bluetooth 2.0, USB 2.0
  • 2 megapikselin kamera
  • 115x61x11,6 mm, 135 g
  • Akku sietää 16 h musiikkia ja 5 h puheluita, surffausta tai musiikkia - aiemmin huhutut kaksoisakut puuttuvat, perhana
Vehje tulee jenkkeihin heinäkuussa ja Eurooppaan vasta vuoden lopussa, siihen nähden speksit eivät ole kovin kummoisia ellei rautapäivityksiä ehdi väliin ilmaantua. Hintaa rapakon takana kertyy kahden vuoden kytkykaupoista huolimatta 500-600 taalaa, sikäläisittäin ihan törkeän paljon. Mutta hei, omenazombit maksaa mitä pyydetään.

Vaikka tekniset ominaisuudet ovat vaatimattomia siihen nähden että kyseessä aikaisintaan vuoden päästä täkäläisiin kauppoihin saapuva tuote (WLAN muttei videopuheluja? Kamoon!), en menisi kuitenkaan väheksymään yhtään ennen kuin olen tutustunut OS X:n mobiiliversioon, sillä softa ja käyttöliittymä voivat hyvinkin olla tässä se juttu.

Kuka tahansa Nokian PC Suitea kokeillut tietää kuinka kipeästi maailma kaipaa toimivaa linkkiä tietokoneen ja puhelimen välille. Sujuva Mac-yhteensopivuus on itsestäänselvää, mutta saa nähdä millainen softapaketti PC:lle tulee, musiikki/videohallinta tapahtuu ainakin iTunesilla. Suorayhteys iTunes Storeen varamasti ilmaantuu, mutta se on mielestäni irrelevantti tekijä niin kauan kun myytävä tavara on DRM-pilattua.

Surffaus hoituu Safarin mobiiliversiolla ja myös muita Mac-puolelta tuttuja sovellutuksia lienee myös luvassa. En ole erityisemmin lämmennyt widgeteille, mutta mobiilipuolella ne voisivat toimiakin. Ja integroitu Google Maps kuulostaa helkkarin hyvälle.

Kuriositeettina vielä mainittakoon, että iPhonen näyttö (tai siis näytön näkymä) kääntyy monien pokkarikameroiden tapaan automaattisesti pysty- tai vaaka-asentoon itse laitetta kallistettaessa.

Onhan sitä tässäkin, mutta odotin ehkä jotain maagisempaa.
(via: MacRumours)