131188.jpg

Minulle kuuluu hyvää, kiitos kysymästä.

Korvillani ovat juuri pakasta vedetyt Kossin Porta Pro -kuulokkeet ja niistä raikaa synttärilahjaksi saatu Thom Yorken The Eraser. Tekniikka ja taide syleilevät toisiaan tavalla, jota kuvaamaan en keksi riittävän nokkelia kielikuvia.

Kossin luurien soundi kaikuu kaltaiseni puurokorvankin päässä varsin puhtaasti ja tarkasti. Reilun viikon ajan nappikuuntelussa olleesta Yorken levystä irtoaa aivan uusia äänimaailmoja. Tusinakuulokkeista tuttu rasitus sen sijaan loistaa poissaolollaan.

Myös luurien ergonomia on kohdallaan. Ote päähän on hellän jämäkkä, paksupäisemmät saavat löysytettyä otetta vielä erillisillä kytkimillä.

Substanssiosaamiseni ei riitä hifi-laitteiden arvioimiseen kuin asteikolla ei hyvähyvä, mutta rohkenen venyttää skaalaa ja antaa Porta Prolle arvosanan helvetin hyvä.

Kysymys ei muuten ole mistään uutuustuotteesta. Porta Prot tuotiin markkinoille jo 1984, ja ne ovat pitkään nauttineet jonkinasteisesta klassikko-statuksesta, mikä on strereokuulokkeiden kaltaisten triviaalitavaroiden kohdalla aika harvinaista.

Mutta mikä tuo on ?

131206.jpg

Siis tuo pieni ruuvi kuulokkeiden vasemman sangan alakulmassa. Toisella puolella sellaista ei ole. Se ei tunnu pitävän mitään osaa paikoillaan, se vain menee sangan muoviosan lävitse.

Google ei kerro vastausta ja minun ymmärrykseni ei riitä. Auttakaa?