DigiTalikosta löytyy pari kivaa piirakkaa kuvaamaan muutaman kaksipistenolla-airueen tunnettavuutta suomalaisten nettikäyttäjien (otos 712) keskuudessa.

"En ole koskaan kuullutkaan" -slaissit ovat useimpien palvelujen kohdalla aika suuria, ja ihan hyvä niin. Ei sillä, ettenkö soisi palvelujen keräävän lisää käyttäjiä, päinvastoin. On vain hyvä muistuttaa kuuluvansa siihen hosuvaan marginaaliin, joka rientää joka paikkaan ensimmäisten joukossa ja on jo viikon päästä olevinaan niin old skoolia.

Olen siis viime aikoina seurannut liikaa aikaisten omaksujien keskusteluja esimerkiksi Jaikusta tai Facebookista. Mukavia keskusteluja ei siinä mitään, mutta välillä olen erehtynyt sekoittamaan heidät niihin käyrän korkeammalla kaarella oleviin käyttäjiin, joita silmällä pitäen palveluja pitäisi oikeasti luoda.

Tämä on vilpittömän hienoa, sillä eikös se tarkoita, että kaikki ne aidosti hienot web 2.0(* -jutskat ovat vasta tulollaan?


*) = minun sanastossani web 2.0 tarkoittaa yhteisöllisyyttä ja käyttäjän omaa ilmaisua mielekkäällä tasolla tukevaa webiä, jota myös äitini osaa käyttää