Olen jo aikaisemmin mainostanut muutamaa enemmän tai vähemmän lupaavaa web-pohjaista kuvaeditoria, mutta nyt tuli vastaan palvelu, josta taidan oikeasti tykätä.

Picnik on kokonaan flash-pohjainen palvelu, joten käyttö on mukavaa myös pienemmällä näytöllä ja hommat toimii myös muissa palveluissa huonosti tuetulla Safarilla.

Sivusto on mukavan selkeä. Kuvia voi ladata omalta koneelta, Flickr-tililtä, verkosta suoraan tai Yahoon kuvahaulla tai käsiteltävän kuvan voi napata vaikkapa omalla web-kameralla.

Perussäädöt riittävät hyvin kuvien säätelyyn ja erikoisefektejä on ilmeisesti tulossa lisää. Undo-toiminto kattaa mukavasti kaikki tehdyt muutokset.

Tallennusmuotoja on riittävästi (jpg, png, gif, bmp, tif ja pdf) ja jpg-pakkauskin on itse säädettävissä.

Kuvan koon säätäminen sijoitettu hieman oudosti "Save & Share"-napin taakse. Koon säätäminen tuntuu tapahtuvan ainoastaan leveyden määrittelyn kautta, eikä mittasuhdetta pystynyt vääristämään. edit: toiminto on jo muutettu järkevämmäksi :)

Picnik on suhteellisen tuore Beta, mutta erittäin hyvä sellainen. Homma toimii ainakin omalla (hirmuyhteydelläni) mukavan ripeästi, eikä monia vastaavia palveluja vaivaavaa pätkimistä tai selaimen jumiutumista esiintynyt. Suosittelen.
(via Mashable)