Romukasa kun valitti N93-postauksessaan Nokian vakiokuulokkeiden herkkää sotkeentumista, joten tässäpä oman ratkaisuni. Ei ehkä kaunein mahdollinen, mutta toimii:

261445.jpg

Sido mikrofonista lähtevät ohuet kuulokepiuhat solmuilla yhteen niin, että viimeinen solmu jää hieman leuan alapuolelle. Siirrä niskantauskiinnitykseen tarkoitetut nepparit kuulokkeiden viereen ja kiinnitä ne toisiinsa aina kuljetuksen ajaksi. Ainakin itselläni piuhat ovat pysyneet heti käyttövalmiina laukuissa ja taskuissa pyörimisestä huolimatta.

Ja kun puhelinten käytöstä mp3-soittimena puhutaan, niin suosittelen kaikille Symbian OggPlay-softaa. Voittaa ainakin oman N90:n mukana tulleen kikkareen mennen tullen. Jos puhelimen näyttö on kovin tarkka, niin teksti saattaa mennä aika pieneksi, mikä tosin sopi minulle vallan hyvin. Huomiona vielä, että kannattaa asentaa rohkeasti se uusin versio, astetta vanhempi stable-versio ei nimittäin toiminut.

Solmimisella ja softanvaihdolla ainakin oman nokialaiseni käytettävyys soittimena kasvoi kohisten. Onnellista yhteiseloa kesti pari kuukautta, jonka jälkeen akun jatkuva loppuminen popittamisen seurauksena alkoi risoa niin rankasti, että päädyin sitten ostamaan oikean ämpärisoittimen.