Tutkailin eilen ties monetta kertaa PA:n listaa hyvistä Mac-sovellutuksista ja iskin silmäni Salling Clicker -softaan, jonka kautta konetta voi käskyttää kännykällä. Softa toimii sekä PowerPC- että Intel-Maceilla, tarjolla on myös Windows-versio.

Kun oma N90:kin oli tuettuna, joten pitihän tuota kokeilla omalla iBookilla (PowerPC). Testiversio asentui koneelle ja lähetti asennuspaketin bluetoothilla puhelimeen - ei ongelmia. Alku vaikutti lupaavalta, Mac-versiossa tuettuina ovat perussoftat, mediapuolella iTunes ja muut soittimet, yllättäen myös osa itseasennetuista playereistä, ohjautuvat sujuvasti. Känny osaa lukea viestit sähköpostiohjelman kansioista ja ohjastaa iPhoto/Keynote/PowerPoint -esityksiä, lisäksi puhelinta voi käyttää yllättävän sujuvasti myös hiirenä.

Testiversion toiminta oli rajoitettu vain muutamaankymmeneen klikkaukseen, joten lysti loppui juuri alkuinnostukseen. Pitäisiköhän tilata? Hintaa kertyisi parisenkymmentä euroa, joka on huimasti enemmän kuin normaalisti suostuisin kännysoftasta maksamaan, mutta jos PA:kin...

Luottokortti-viuh-viuh. Koodi sisään ja taas mennään.

Ohjelmaan voi luoda omia tiloja, joissa näppäimistön toiminnot ovat itsemääriteltyjä. Näppärää. Ja ooh, ibookin saa kapulasta paitsi nukkumaan, sen pystyy myös herättämään bluetoothilla - pelkkä puhelinsoftan käynnistys riittää. Ou jee.

305376.jpg

iTunesin ohjaus on älyttömän kätevää. Melkeinpä kaikki olenneisimmat toiminnot löytyvät, soittolistojen selailu on fiksua ja podcastitkin jäsentyvät omalla listallaan fiksusti tuoreusjärjestykseen. Jopa albumien kannet steamautuvat kännyn näyttöön ja biisien arviointi onnistuu suoraan numeronäppäimillä - näppärää, sillä en koskaan jaksa notkua koneella biisejä arvioimassa ja tähtien tökkiminen hiirellä iTunesin biisilistaan on muutenkin rasittavaa (onko siihen pikanäppäintä?).

305377.jpg

Odottakaas puhelin soi... Hei, sehän hiljensi stereot automaatisesti! Konella olevan softan tarkastelu osoittaa, että kunkin ohjatun softan saa käyttäytymään puhelimen soidessa halutulla lailla ja puhelimallista riippuen löytyy myös soittajan tietojen käsittelyyn löytyy vaihtoehtoja. Koneen ja ohjelmistojen käyttäytymistä voi ohjeistaa puhelimen läsnäolon mukaan, koneen voi asettaa esim. unitilaan tai lukittuun näytönsäästäjään puhelimen poistuessa vaikutusalueelta. Myös omien skriptien luomiseenkin on enemmän eväitä kuin minulla ymmärrystä.

Kännykkää voi käyttää ohjauksen aikana ihan normaalisti, ohjelmasta poistuminen ei katkaise laitteiden välistä yhteyttä. Toiminto jota jäin eniten kaipaamaan, oli koneen ja puhelimen välisen tiedostojen siirron integrointi samaan yhteyteen, sillä blutooth-tiedostojaon soisi tapahtuvan yhtä sujuvasti kuin musiikin soittamisen.

Mukava kikkare kaikenkaikkiaan, ainakin Macilla toimii just niin kuin pitääkin, joten korkeahkosta hinnasta huolimatta ihan kelpo ostos. En tiedä miten tuo Windows-versio pelittää, joten jos joku testaa/on testannut, niin kertokaa ihmeessä.