Kas kas, ilmaisenkin katetta voi lisätä. Käytän aika usein ilmainensanakirja.fi -palvelua (koska se on eri palveluista ainoa, jonka osoitteen muistan). Erikois- ja sivistyssanavarannon suppeuden lisäksi palvelussa minua on jonkin verran nyppinyt palvelun oletusasetukset, jotka ovat näyttäneet suurinpiirtein tältä:

1425033.jpg

Eli oletuskäännöksenä on ollut englanti–suomi ja ikäänkuin demona on esitelty free-sanan kännös. Oletus on ihan näppärä jos yleensä tekee käännöksiä tuohon suuntaan, mutta kaikilla muilla kielipareilla olen joutunut valitsemaan haluamani kielet pudotusvalikosta, ja minä VIHAAN pudotusvalikoita.

Tänään sivuilla odottikin mukava yllätys kun toimintalogiikka oli kokenut pienen uudistuksen:

1425087.jpg

Eli enää ei tarvitse huolehtia kielipareista, vaan sana syötetään vain hakuun ja kun palvelu tunnistaa sanan, niin se tarjoaa kerralla käännökset kaikille muille kielille.

Ja jotta PA:n ei tarvitse erikseen testata, niin mainittakoon, että jos samalla kirjoitusasulla on eri merkityksiä eri kielissä, niin vaihtoehdot löytyvät välilehtinä:

1425102.jpg

Kätevää kuin kenkälusikka. Vielä kun sisällyttäisivät tuohon ennakoivan haun niin voisi tarkistaa sanojen saatavuuden lennosta.

* Lisäys: *

Vanha ystäväni Videomies muistutteli Sanakirja.org -palvelusta, joka on myös ilmainen, mutta hengeltään ah, niin wiki.

Sen hakutoiminto on yhtä suoraviivainen ja haku onnistuu myös tuuppimalla hakusana suoraan URL:iin. Esim. www.sanakirja.org/testi

Mukavasti tarjolla on myös mobiiliversio: Esim. m.sanakirja.org/testi