Hyvää alkanutta vuotta vaan kaikille. Tässä onkin tullut pidettyä tauko paitsi bloggailusta, myös blogien lukemisesta. RSS-lukijaan kertyneen suman purkaminen alkaa tuntua jo meilkein työltä, mutta mikäs tässä kun on seurana hyvä kuppi kahvia.

Ok, tämä oli nyt köykeröinen aasinsilta Mediksen merkintään, jossa hän Moccamasterin hankittuaan huomaa kahvinkeittimellä todellakin olevan vaikutusta kahvin makuun.

Täytyy vain nyökytellä. Sanokaa porvariksi, mutta sata euroa ei ole paljon kunnollisesta kahvinkeittimestä, siis jos tykkää juoda hyvää kahvia. Toki puolta halvemmilla Krupseilla ja kumppaneillakin saa aikaan hyvää sumppia, mutta rautapäivityksiä tehneenä voisin väittää erojen olevan selkeitä - sokkotestiin en kuitenkaan uskaltaisi.

Joka tapauksessa, tehkää niin kuin Medis ja unohtakaa ne louskut, joiden naurettava alhainen hintakin kertoo, että paskaahan tässä ollaan ostamassa.

333821.jpg

Samaan syssyyn suosittelen kaikkia sijoittamaan aika ajoin myös kunnon kahviin. Vitonen puolen kilon kahvipaketista ei ole juuri mitään jos arvostaa hyvän kahvin makua - eikä se nyt niin kallistakaan ole, peruslaatujen ällistyttävän alas painettu hinta vain vääristää vertailua. Ja kun yhdestä paketista saa normiannostelulla (7g/kuppi) 71 kuppia kuumaa, niin laadukkaaseen arabicaan uppoaa 7 senttiä kuppi, siitä viljelijäkin saa siivunsa. Kaltaiseni kofeiinitoleranssiaan kasvattaneet käyttävät 10 gramma mittaa ja pulittavat kupistaan mukisematta yhtä monta senttiä. Toki hintaa voi pudottaa laadusta tinkimättä, mutta se ei ole enää reilua.