Aiemmista Applen iSync-hehkutteluistani tuli mieleeni, että onkohan Microsoftin tulevassa Windows Vista -käyttiksessä vakiona toimintoa, joka synkkaisi samalla tavoin kalenterin ja kontaktit mobiililaitteesta PC:lle? Lupailujen perusteella Redmontin propellipäät tuntuvat kopioivan OS X:stä kaikkea muutakin hyvää ja toimivaa Vistaan, joten miksei tuotakin.

Vastaus kysymykseeni löytyi Ars Tehnican arvostelusta. Tukea ei ole vielä näkyvissä edes Windows Mobile -laitteille, joten oman nokialaiseni suorakytkentä pöytämyllyyni taitaa jäädä haaveeksi. Prkl.

Mitä Vistalla on sitten tarjota?

95076.jpg

Minusta mielenkiintoisin integroitu ominaisuus on SideShow, joka mahdollistaa myös unitilassa olevan pc:n käytön ulkoisen laitteen avulla. Laite voi olla periaatteessa olla mikä tahansa: puhelin, PDA, mp3-soitin, kaukosäädin tai näppäimistö tai vaikkapa läppäriin telakoitava irtokapula.

Laite- ja konseptiesittelyä: nörteille (48 min), muut (7 min).

Toinen mieleenjäänyt toiminto on Vistan uusittu audiomikseri, joka mahdollistaa eri sovellutusten suhteellisten äänentasojen hallinnan ja eri sovelluksista tulevien äänien ohjaamisen eri laitteille.

95121.jpg

Itselläni moiselle on huutava tarve, sillä nykyisellään Skypeen tuleva puhelu sotkeutuu tv-kortilta tulevaan ääneen - usein on käynyt myös niin, että tallennetusta ohjelmasta on kadonnut tulleen puhelun vuoksi.

Äänikontrollien selkeyttämien olisi muutenkin ihan kiva, samaa mieltä on MS-insinööri Steve Ball, joka esittelyvideolla (48 min) sanoo nykyisestä päävoimakkuuden-hallinnasta: "I'm an engineer at Microsoft - I actually don't know what any of these things are in this component that my team build ten years ago."