Haa. Nyt siirtyi meidän auto hifiaikaan!

80988.jpg

Iänikuinen kasettimankka vaihtui JVC:n KD-G721 soittimeen, joka cd:n lisäksi luukuttaa musaa myös etupaneelissa olevan liitännän kautta USB-tikulta (kuvassa sinisenä kiiluva mölli).

Moista peliä on tullut etsiskeltyä jo pidempään, mutta hinnat ovat olleet turhan suolaisia. Nyt Markantalossa ollut tarjous tiputti merkkivehkeen hinnan 199 euroon, joten pakkohan tuohon oli tarttua.

Ensituntumalta oikein mainio peli, mutta Macilta siirretyt mp3-tiedostot aiheuttavat hieman ongelmia.

Esimerkiksi Dinosaur Jr:n maanmainion Where you been? -levyn avausraidasta ripattu 01 Out There.mp3 -tiedosto saa Macin tiedoston hallinnassa rinnalleen mystisen ._01 Out There.mp3 -tiedoston, joka on kooltaan lähellä nollaa.

80994.jpg

Kun tikun sisältöä tiirailee Applen OS X -käyttiksellä, ei noita haamuja näe, mutta Windowsilla tarkasteltuna ne ovat näkyvissä ja ilmeisesti ne tuottavat myös päänvaivaa mp3-soittimille, myös meidän uudelle automankalle. Koska ne on nimetty mp3-formaattiin, taukoa syntyy kiusallisesti lyhyen "no support" -virheilmoituksen verran ennen seuraavaan tiedostoon siirtymistä.

Mitä ne ylimääräiset tiedostot sitten ovat? Lyhyen googlettelun jälkeen viisastuin sen verran, että ne ovat OS X:n luomia .DS_store -tiedostoja.

Under Macintosh OSX .DS_Store holds the information which controls the way a folder will be opened; i.e., the shape and size of the window, the position of the window on the desktop and whether file, folder or icon view has been selected. If you were to delete the .DS_Store the folder would revert to the system default next time it is opened and a new blank .DS_Store would appear (invisibly). [forervergeek.com]

Kuvauksen perusteella aika turhia. Niiden poistamiseen tarjotaan tukuttain DS_Store Cleanerin tyyppisiä ohjelmia. Kuvauksen tarjonnut forevergeek.com näytti tarjoavan myös lopullista ratkaisua ongelmaan.

Edit: Kokeilin tuota forevergeek-ohjetta. Ei toiminut. Ehkä en vain osaa.