Tulipa sitten tämäkin päivä... äidilläni on hienompi tietokone kuin minulla. Mamman tuliterä Macbook toimii kuin unelma verrattuna edeltäneeseen HP-läppäriin, joka oli liian raskas ja heikkoakkuinen kannettavaksi ja turhan tehoton tietokoneeksi.

Sen enempää omenazombeilematta totean, että Mac vastaa pakasta vedettynä (+  Skypen videoversio) aika hyvin äitini tietoteknisiin tarpeisiin ellei valokuvien arkistointia oteta huomioon. Itse pidän valokuviani pöytä-PC:llä, joten en ollutkaan aikaisemmin tutustunut iPhotoon. Voi Jeesus mikä paskakikkare. Toivottavasti Google saa joskus maanmainion Picasan OS X -versionkin valmiiksi, Web Albums -softahan tuli jo pihalle.

Sitten piti vielä saada äidin kone etähallintaan, sillä sen paremmin Microsoftin kuin Applenkaan softat eivät ole intuitiivisia kenellekään muille kuin tietokonetta käyttämään oppineille. Mac on äidille PC:tä helppohoitoisempi, mutta ei sen käyttö suju edelleenkään ajatuksen voimalla.

Snadiomenasta bongattu vinkki
tulikin tarpeeseen. Macin hallinta macilla onnistuu seuraavasti: Asennetaan OSXvnc etähallittavaan koneeseen ja Chicken of the VNC siihen myllyyn, jolla edellistä hallitaan. OSXvnc käyntiin ja määritellään salasana, softa ilmoittaa IP-osoitteen. Chicken käyntiin ja annetaan edellisen IP ja salasana. Hallitseva kone avaa hallittavan työpöydän ikkunaan ja loput meneekin sitten sillä epämääräisellä intuitiolla, paitsi että älä tiputa tiedostoja etähallintaikkunaan, ne ei siirry koneelta toiselle, vaan sotkevat kohdekoneen tiedostojen nimet. Sitten vituttaa.