Kari kertoi perjantaina TVKaista.fi -palvelusta, johon rekisteröitymällä voi katsoa viikon aikana tulleita TV-kanavia maksutta verkosta silloin itselle parhaiten sopii.

Palvelu vaatii nimellisen vakuutuksen TV-luvasta ja 8-megaisen kaistan – molemmat löytyy, joten rekisteröidyin itsekin välittömästi, mutten saanut videoita pelittämään iBookillani ja pöytä-PC:n integroitu verkkokortti heitti samana päivänä veivinsä (kai?), joten joudun luottamaan muiden sanaan. Ainakin Samik oli ehtinyt testaamaan palvelua ja tuntuu kehuvan kovasti, videon laatu on hyvää ja katseluun tarvittavan VLC:n bufferia säätämällä pääsee kohtuullisen pätkimättömään streamiin.

Yleinen povaus tuntuu olevan, että palvelua pyörittävä Hibox Systems joutuu lopettamaan palvelunsa jo tällä viikolla YLE:n ja tekijänokeusjärjestöjen painostuksesta. Aiheesta on viritetty keskustelua ainakin Digitodayn Tekijänoikeusblogissa.

Tietokone-lehden tämän aamuisessa jutussa Hibox Systemsin toimitusjohtaja Staffan Granholm vakuttaa palvelun olevan laillinen ja vertaa palvelua tavalliseen digiboksiin. Tietokoneen haastattelema YLE:n hallintojohtaja puolestaan Jussi Tunturi tyrmää palvelun "selvästi kiellettynä" ja lupaa YLE:n puuttuvan hetimmiten asiaan.

Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

Päivitys: Sivusto sulkeutui puoliltapäivin.