Monet kovalevykamerat, kuten esim. monet JVC:n mallit tallentavat otokset .MOD-päätteisinä tiedostoina, jotka toimivat kyllä useimmissa Windows-softissa heittämällä, mutta Mac OS X:n kanssa nousee seinä vastaan.

Ratkaisuna mm. Apple myy maksullista kodekkia, mutta koska useimpien mielestä Steve-setä on jo omansa ansainnut, on tarjolla myös ilmainen ffmpegX-softa, jolla MOD-tiedostosta saadaan käännettyä esim. .AVI-tiedosto, jota myös iMovie tai Final Cut -editointiohjelmat ymmärtävät.

Huomaa, että joudut lukemaan asennusohjeet normaalia next-next-next -klikkailua tarkemmin, sillä asennusta varten on vielä ladattava ainakin kaksi tiedostopakettia (mpeg2enc -tiedosto sekä samassa läjässä tulevat mencoder ja mplayer), joiden tuoreet latauslinkit löytyvät ffmpegX:n download-sivulta.

Tämä nyt yhtenä ratkaisumallina ongelmaan, johon törmännyt viimeaikoina yhä useammin ja useammin. Jos jollakulla on lisävinkkejä ja vaihtoehtoja, niin kommentoikaa toki.

Kannattaa kurkkia myös kameravalmistajan ohjekirjaa ja asennus-CD:tä, hyvässä lykyssä sieltä löytyy virallinen ajuri/kodekki, mutta pari löytämääni vaihtoehtoa perustuivat videon perinteiseen sekunti sekunnilta kaappaukseen, joka puolestaan syö puolet kovalevykameroiden käytettävyysideasta.