Olen pitkään etsiskellyt esimerkkiä verkkosivuilla olevasta ihmisen representaatiosta, jonka ilmeiden elävyys herättäisi edes alkeellista mielikuvaa käyttäjän ja agentin välisestä vuorovaikutuksesta.

Eihän tämäkään demo mikään täydellinen ole, mutta varsin mielenkiintoinen kuitenkin – parhaimmillaan tuntuu kuin hahmo seuraisi katseellaan omaani:

Screenshot from: http://cubo.cc
Kokeile: http://cubo.cc/ (flash)

Linkatulla sivustolla tuo neitonen siis seuraa katsellaan hiiren kursoria mukavan ilmeikkäästi, mutta samalla miellyttävän vähäeleisesti. Olisi mukava nähdä kokeilu, jossa tämä hiiren kursoria katsellaan seuraava neito avustaisi esimerkiksi web-lomakkeen täyttämistä tai vaikkapa kertoisi verkkokaupassa lisätietoja tuotteista, joita käyttäjä hiiren tai näppäimistön (tai jopa web-kameran) perusteella tarkastelee.

Eipä silti, onhan noita rasittavia klemmareita ja taikureita eri sovelluksissa nähty, mutta niiden kaavamainen liikehdintä ja staattinen tuijotus kohti käyttäjää saa ainakin oman verenpaineeni kohoamaan. Niihin verrattuna tässä tytössä on sitä jotakin... vaikka nuo verestävät silmät ovat hieman pelottavia. Noh, krapula on inhimillistä.

(via Jocka)